Onterecht gedetineerd

Platform voor onterecht gedetineerden en hun naasten.

Home


Welkom bij onterechtgedetineerd.nl, het platform voor onterecht gedetineerden en hun naasten.


Voor wie?

Voor gedetineerden die hun straf hebben uitgezeten en weer vrij komen kan veel geregeld worden. Organisaties als Exodus, Gevangenenzorg, Bonjo en Humanitas staan voor ze klaar.

Maar voor verdachten en gedetineerden die niet vervolgd worden of (gedeeltelijk) vrij zijn gesproken is vrijwel niets geregeld.

Hoe vaak komt het voor? Je wordt uiteindelijk vrij gesproken en staat dezelfde dag nog op straat met je blauwe vuilniszak met persoonlijke bezittingen. Als je afgestraft bent heb je nog de tijd om alvast wat van je spullen te versturen, maar na een vrijspraak niet. Dus in je vuilniszak heb je alles zitten. Vaak ook je hele dossier. Slepen dan maar. En waarheen?

Niet iedereen kan na een vrijspraak naar huis. Je krijgt bij je vrijlating wel een enkeltje naar huis, maar niet iedereen heeft nog een (t)huis. Vaak is er tijdens de onterechte detentie al veel kapot gemaakt door bijvoorbeeld valse beschuldigingen en verklaringen, twijfels, argwaan, verlies van werk en/of relatie e.d.

Zelf heb ik het geluk gehad dat iemand naar me omkeek en me op weg heeft geholpen. Maar niet iedereen heeft zo'n hulp. Voor hen is deze website bedoeld. Klik hier voor mogelijke doorverwijzingen en hier voor andere interessante links.


Schrijf het van je af.

Als je onterecht bent beschuldigd en soms zelfs gedetineerd, kan dit een flinke impact hebben op je leven. Het is belangrijk om de gebeurtenissen te verwerken en vooral om je leven weer op te pakken. Sommigen doen dit door het van zich af te schrijven in een dagboek of middels gedichten.  Wellicht dat jouw verhaal iets voor een ander kan betekenen. 

Op onterechtbeschuldigd.nl bestaat de mogelijkheid om je verhaal te delen. Wie weet bemoedig je iemand anders er mee. Het is uiteraard toegestaan om een pseudoniem te gebruiken. Laat het ons maar weten.

Zelf heb ik dat ook gedaan. Mijn Gedichten- en gebedenbundel "Een hel tussen vier muren" is verschenen bij Mijnbestseller.nl 

Vragen?

Heb je vragen of suggesties en wil je dat er contact met je wordt opgenomen, klik hier.

  

Lucas 6: 36-37

Wees dan barmhartig, zoals ook uw Vader barmhartig is.
Oordeel niet en u zult niet geoordeeld worden;
veroordeel niet en u zult niet veroordeeld worden;
laat los en u zult losgelaten worden.

(Herziene Statenvertaling)


Volg ons ook op:

Facebook

 

Copyright © 2015 'Onterechtgedetineerd.nl' - Alle rechten voorbehouden.